2002. július 25. 12:38

Decemberben az egy évre visszatekintő infláció 5,2-5,5 százalék között lesz, az átlagos infláció pedig idén 5,3-5,5 százalék körül, a jelenlegi piaci előrejelzéseknél valamivel kedvezőbben alakul majd - áll a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) előrejelzésében. A minisztérium prognózisa szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idei inflációs célkitűzése várhatóan teljesül.

Az üzemanyag-árak 2001 decembere óta 5,4 százalékkal emelkedtek. Az üzemanyagok jövedéki adójának július 1-jétől végrehajtott emelése a motorbenzin árát átlagosan további mintegy 6 százalékkal, a gázolajét pedig mintegy 3 százalékkal emelte. Ez önmagában mintegy 0,2-0,3 százalékponttal emeli az év végi fogyasztói árindexet. Mindezek alapján a GKM úgy véli, hogy az év hátralévő részében nem várható további érdemi inflációcsökkenés. A tárca várakozása szerint a következő hónapokban a 12 havi fogyasztói árindex a jelenlegihez hasonló, 5 százalék alatti szinten marad, az utolsó negyedévben azonban határozottan emelkedni fog.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.