<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem volt túl nagy tolongás a közbeszerzés során, ez azonban nem volt akadálya annak, hogy sikerüljön megtalálni a szerencsés vállalkozót, aki beszállíthat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány számára.

November elején számoltunk be arról, hogy sárkányhajókat vásárolna az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Az eljárást két részre bontották:

  • stég és sólyakocsik beszerzése
  • sárkányhajók és tartozékaik.

Most a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent az összefoglaló tájékoztatás, ami szerint összesen nettó 30,5 millió forintot fognak elkölteni a fenti holmikra.

(Fotó: dunakaland.hu)

A stég és a sólyakocsik 13,9 millió forintba kerülnek, ennek beszerzésére egyetlen cég, a Kajak.hu Kft. vállalkozott. Az alapítvány érvényesnek találta az ajánlatot és el is fogadta azt. A sárkányhajók leszállítására viszont többen is vállalkoztak volna: a Kajak.hu Kft. mellett a Famous MGMT Kft. és a Smart Business Solution Kft. A legkedvezőbb ajánlatot itt is a Kajak.hu Kft. adta, nettó 16,5 milliósat, ami az alapítvány számára elfogadható is volt.

Így mindkét részen a Kajak.hu Kft. győzedelmeskedett és nem is jártunk messze az igazságtól, amikor azt írtuk korábbi cikkünkben, hogy a beszerzés értéke néhány tíz millió forintot tehet majd ki. A társaság egyébként egy nagy cégháló része, közvetlen tulajdonosa a volt kajakos Gyulay Zsolt, aki egyben a Hungaroring Zrt. vezére is.

Székely Sarolta
mfor.hu