2002. március 25. 11:00

A KPMG és az Andersen képviselői tárgyalásokat folytatnak annak lehetőségeiről, hogy a közép-európai régióban összekapcsolják működésüket. A tárgyalások összetettsége ellenére a felek mielőbbi megállapodásra törekednek, azzal a szándékkal, hogy egyesítsék működésüket 2002 októberéig.

Az Andersen közép-európai regionális irodája (Andersen in Central Europe) Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban működik. A KPMG regionális irodája (KPMG CEE) (1) 16 országban nyújt szolgáltatásokat egységes működési rendszerben.

Bármilyen átalakulás az érintett társcégeken keresztül történhet, minden esetben szükséges a helyi partnerek, valamint a helyileg illetékes hatóságok jóváhagyására. Az átalakulás függ a további tárgyalások eredményétől, illetve, a későbbiekben, a konkrét megállapodások végrehajtásától. Az előzetes egyezség szerint a szervezet a KPMG nevet használja a jövőben, a végleges döntés előtt erről piackutatást végeznek. A résztvevők alapelvként kezelik a tárgyalások során, hogy olyan megállapodás szülessen, amely biztosítja a munkatársak és az ügyfelek lehető legnagyobb mértékű megtartását.

„A KPMG mindvégig támogatta az Andersen önálló cégként való továbbműködését, ám az utóbbi napokban világossá vált, hogy az Andersen ügyfeleinek, munkatársainak, és a pénzpiacoknak is egyaránt az az érdekük, hogy az Andersen egy másik Big Five céggel együttműködésben keresse a megoldást” – közölte Richard Ebling, a KPMG közép- és kelet-európai regionális irodájának (KPMG CEE) elnöke. „Ezért megegyeztünk, hogy az ügyfelek és a munkatársak érdekében a régióban közösen keressük az összekapcsolódás legmegfelelőbb formáját. Az előttünk álló tárgyalások rendkívül összetettek, rengeteg munka vár még ránk, amíg megállapodás születhet, és megkapjuk a szükséges hatósági és jogi jóváhagyásokat.”

Paul Antrobus, az Andersen közép-európai irodájának ügyvezető partnere pozitívnak minősítette az eddigi tárgyalásokat. „A megállapodással a cég a régióban messzemenően kiaknázhatja a két szervezet -egymást jól kiegészítő- legjobb tulajdonságait. Az átalakulás az országok számára egyúttal megerősített személyi kapacitást és még nagyobb földrajzi lefedettséget, valamint páratlan szakértelmet biztosíthat a legfőbb iparágakban, illetve szolgáltatási területeken.”

Megjegyzés:

(1) A KPMG közép- és kelet-európai regionális irodájához (KPMG CEE) tartozik Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Jugoszlávia.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.