2011. október 13. 13:31

A kínai Lenovo lett a világ második legnagyobb számítógépgyártója, miután lehagyta a Dellt. A trendek alapján könnyen kihívója lehet a gyengélkedő HP-nek.

A kínai vállalat vezérigazgatója, Yang Yuanqing szerint a cég annak ellenére, hogy a vártnál gyengébben teljesített 2011 harmadik negyedévében, folytatja a felvásárlásokat. Azt azonban, hogy a cég felvásárolná a HP-t, a cégvezér elutasította.

A kínai cég még az év elején megvásárolta a német PC gyártócéget, a Medion AG-t.

A Gartner Inc. and International Data Corp. elemzése szerint a Lenovo eredményeinek mérséklődését, a fogyasztói igények elmozdulása okozza a különböző mobil eszközök felé. Épp ezért adta el az IBM a PC-gyártó részlegét, valamint szabadulna a HP ugyanazon szekciójától piaci stratégiát váltva.

A Gartner és a IDC piackutató cégek várakozásai szerint a Lenovo erőteljes növekedést mutat Japánban és az európai piacokon.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.