2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Lufthansának sikerült vevőt találnia veszteséges leányvállalata, a British Midland számára: a British Airways és az Iberia anyavállalata, az International Airlines Group (IAG) veszi át a társaságot. Az erről szóló megállapodást pénteken írták alá Londonban, az ügyletet a tervek szerint 2012 elején zárják le.

A Lufthansa 2009-ben vette át az irányítást a BMI felett, de azóta nem sikerült nyereségessé tennie a brit légitársaságot. Az idei év első kilenc hónapjában például 154 millió euró volt az üzemi vesztesége, 71 százalékkal több, mint egy éve. A céget igen érzékenyen érintették a tavaszi zavargások Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, mivel sok járatot üzemeltet ebben a térségben.

Az árról nem adtak tájékoztatást a Lufthansánál, lapbeszámolók szerint 350-460 millió eurót kaphat a német légitársaság a brit cégért.     

Két évvel ezelőtt a Lufthansa a részvények 70 százalékáért 261 millió fontot, hozzávetőleg 303 millió eurót fizetett a tulajdonosoknak, Michael Bishopnak és a SAS skandináv légitársaságnak.

A BMI azért érdekes az IAG számára, mert a londoni Heathrow repülőtéren 10 százaléknyi le- és felszállási résidővel (slot) rendelkezik, s ezzel együtt az IAG a repülőtér összes le- és felszállási résidejének 53 százalékát birtokolja.

Az IAG Európa harmadik legnagyobb légiforgalmi csoportja az Air France-KLM és a Lufthansa után.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!