Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

A LAL investiciju valdymas, a Malévért folyó versenyben talpon maradt litván befektető csoport nem kíván nyilatkozatokkal nyomást gyakorolni a tárgyaló partnerére, arra koncentrál, hogy ha a tender győztese lesz, a lehető leggyorsabban minimalizálja a Malév veszteségeit - közölte Keresztes Dávid, a LAL investiciju valdymas képviselője csütörtökön.

A veszteségek meghaladják a tárgyalások kezdetén jelzett mértéket - tette hozzá a szóvivő.

Keresztes Dávid kijelentette: "... olyan stratégia- és csapat kialakításával foglalkozunk, amely segít abban, hogy esetleges új tulajdonosként ne csak a gyors tőkeemeléssel, hanem az azonnal megkezdett racionalizálással minimalizáljuk a Malév veszteségeit. A jelenlegi állapot szerint rövid időn belül mintegy százmillió euró tőkeemelésre van szükség és arra, hogy az első pillatattól kezdve ésszerűsítsük a tevékenységet, átszervezzük a társaságot és megnyissuk az új közép-kelet-európai piacokat."

Hozzátette: ez azért fontos, mert a behozandó működő tőke az első évben nem az utasok számának növelését szolgálja, hanem a szükséges fejlesztések finanszírozását, amely megerősíti a Malév helyzetét a régióban és új munkahelyek teremtésére ad lehetőséget.

A Malév oneworld légiszövetséghez történő csatlakozásával kapcsolatban Keresztes Dávid az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a LAL befektető csoport tanácsadó csapatának tagja az a Robert Crandall, aki az American Airlines légitársaság elnök-vezérigazgatója volt abban az időben, amikor az amerikai légitársaság kezdeményezte a oneworld légiszövetség megalapítását.

A flyLAL litván légitársaságot is birtokló LAL befektetési csoport képviselője az MTI-nek elmondta: a tervek szerint a kelet-közép-európai légitársaságokból egy olyan konzorciumot alakítanának ki, amelynek a Malév lenne a vezető légitársasága - támaszkodva a kelet-közép-európai piacra Bulgáriától Lettországig. Ez a stratégia jelentősen növelné a ferihegyi repülőtéren az átszálló utasok számát és az áruszállítási forgalmat is. A közép-kelet-európai régiót átölelő fejlesztések és a további hosszútávú járatok beindítása pedig a turizmus gyors fejlődéséhez is hozzájárulna - fűzte hozzá Keresztes Dávid.

A befektető megtartaná a magyar légitársaság nemzeti jellegét és segítené a regionális terjeszkedését - mondta Keresztes Dávid.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) igazgatósága január 11-i ülésén döntött arról, hogy két pályázóval, a Borisz Abramovics orosz üzletember nevével fémjelzett AirBridge Zrt.-vel és a litván befektetői csoporttal folytatja a tárgyalásokat a Malév 99,95 százalékának eladásáról és a több mint 30 milliárd forint állami kezességvállalással felvett hitel "kezeléséről".

A tárgyalásokon a Malév előtt álló üzleti lehetőségek és a javasolt pénzügyi megoldások részleteit tekintik át - közölte akkor az ÁPV. A privatizációs szervezet emlékeztetett arra, hogy "a privatizáció legfőbb célja a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő jelentőségű társaság hosszabb távú működőképességének biztosítása".

Az ÁPV a magyar nemzeti légitársaság privatizációs eljárásának tárgyalási szakaszába december közepén az AirBridge Zrt.-t, a litván LAL légitársaságot birtokló LAL investiciju valdymas-t, valamint Ofer Hava magánszemély által jegyzett ír-magyar befektetői csoportot hívta meg.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.