1p

A Nissan 15 százalékos profitesést vár 2011-től a jen erősödése és a magasabb alapanyagárak miatt.

Japán második legnagyobb autóipari cégóriása 270 milliárd jenes profitot vár 2012 márciusig, ami 319,22 milliárd volt 2010-ben. A cég várakozásai optimistábbak, mint a Reuters elemzői által prognosztizált 252,20 milliárd jen.

A Nissan 7,1 százalékos emelkedést várt az eladásokban, míg az üzemi eredményben 14 százalékos csökkenést.

A japán katasztrófa után a cég újrakezdte a termelést április közepén, de csak októberre várható a földrengés és cunami előtti gyártóteljesítmény visszaállása.

A Nissan célja a globális eladások növelése 9,9 százalékkal, ami összességében 4,6 millió jármű eladását jelenti. Ebből a kínai piacon vár 12 százalékos (1,15 millió jármű), valamit 6,8 százalékos növekedést az amerikai eladásokban (1,33 millió jármű).

Az ázsiai tőzsdék bezárásáig szárnyaltak a cég papírjai.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!