2011. június 23. 10:55

A Nissan 15 százalékos profitesést vár 2011-től a jen erősödése és a magasabb alapanyagárak miatt.

Japán második legnagyobb autóipari cégóriása 270 milliárd jenes profitot vár 2012 márciusig, ami 319,22 milliárd volt 2010-ben. A cég várakozásai optimistábbak, mint a Reuters elemzői által prognosztizált 252,20 milliárd jen.

A Nissan 7,1 százalékos emelkedést várt az eladásokban, míg az üzemi eredményben 14 százalékos csökkenést.

A japán katasztrófa után a cég újrakezdte a termelést április közepén, de csak októberre várható a földrengés és cunami előtti gyártóteljesítmény visszaállása.

A Nissan célja a globális eladások növelése 9,9 százalékkal, ami összességében 4,6 millió jármű eladását jelenti. Ebből a kínai piacon vár 12 százalékos (1,15 millió jármű), valamit 6,8 százalékos növekedést az amerikai eladásokban (1,33 millió jármű).

Az ázsiai tőzsdék bezárásáig szárnyaltak a cég papírjai.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.