<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A japán Nissan Motor Co. autógyár adózott eredménye 78 százalékkal szökött fel a vállalat decemberben zárt harmadik pénzügyi negyedévében. Az erős jen árfolyam hátrányos hatását bőven ellentételezte a fejlődő piacokon rohamosan növekvő kereslet járművei iránt.

Az október-decemberi negyedévben a Nissan 80,07 milliárd yen adózott eredményt ért el az előző évi 44,97 milliárd után. A Nikkei gazdasági lap által megkérdezett szakértők előrejelzésének átlaga 58,47 milliárd jen volt.

Az értékesítési árbevétel 5,3 százalékkal 2,103 billió (ezer milliárd) jenre emelkedett az egy évvel korábbi 1,996 billióról, az üzleti eredmény viszont 15 százalékkal 114,00 milliárd jenre csökkent 134,07 milliárdról.

A Nissan utolsóként tette közzé negyedéves eredményét a három nagy japán autógyár közül. Nyereségének növekedésében messze maga mögé utasította a Toyota Motor Corp. és a Honda Motor Co. autógyárat, melyek 40 százalékos nyereség csökkenésről számoltak be.

A 43 százalékban a Renault tulajdonában lévő Nissan, az eladási darabszám szerint második legnagyobb japán autógyártó vállalat a negyedéves mérleg kedvező alakulása alapján javította éves eredmény előrejelzését is.

A márciusban záró pénzügyi évre a Nissan 315 milliárd jen adózott eredményt és 535 milliárd jen üzleti eredményt vár 8.800 milliárd jen értékesítési árbevétel mellett. A Nissan előrejelzésében átlagosan 80,9 jenes dollár, és 110,2 jenes euró árfolyammal számol a negyedik negyedévre.

Korábbi előrejelzésében a Nissan 270 milliárd jen adózott eredményt, 485 milliárd jen üzleti eredményt és 8.770 milliárd jen értékesítési árbevételt várt a teljes pénzügyi évre.

A Nissan a japán könyvviteli szabvány szerint teszi közzé mérlegét.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.