2011. február 9. 10:04

A japán Nissan Motor Co. autógyár adózott eredménye 78 százalékkal szökött fel a vállalat decemberben zárt harmadik pénzügyi negyedévében. Az erős jen árfolyam hátrányos hatását bőven ellentételezte a fejlődő piacokon rohamosan növekvő kereslet járművei iránt.

Az október-decemberi negyedévben a Nissan 80,07 milliárd yen adózott eredményt ért el az előző évi 44,97 milliárd után. A Nikkei gazdasági lap által megkérdezett szakértők előrejelzésének átlaga 58,47 milliárd jen volt.

Az értékesítési árbevétel 5,3 százalékkal 2,103 billió (ezer milliárd) jenre emelkedett az egy évvel korábbi 1,996 billióról, az üzleti eredmény viszont 15 százalékkal 114,00 milliárd jenre csökkent 134,07 milliárdról.

A Nissan utolsóként tette közzé negyedéves eredményét a három nagy japán autógyár közül. Nyereségének növekedésében messze maga mögé utasította a Toyota Motor Corp. és a Honda Motor Co. autógyárat, melyek 40 százalékos nyereség csökkenésről számoltak be.

A 43 százalékban a Renault tulajdonában lévő Nissan, az eladási darabszám szerint második legnagyobb japán autógyártó vállalat a negyedéves mérleg kedvező alakulása alapján javította éves eredmény előrejelzését is.

A márciusban záró pénzügyi évre a Nissan 315 milliárd jen adózott eredményt és 535 milliárd jen üzleti eredményt vár 8.800 milliárd jen értékesítési árbevétel mellett. A Nissan előrejelzésében átlagosan 80,9 jenes dollár, és 110,2 jenes euró árfolyammal számol a negyedik negyedévre.

Korábbi előrejelzésében a Nissan 270 milliárd jen adózott eredményt, 485 milliárd jen üzleti eredményt és 8.770 milliárd jen értékesítési árbevételt várt a teljes pénzügyi évre.

A Nissan a japán könyvviteli szabvány szerint teszi közzé mérlegét.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.