Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Jóllehet, a Nobel-díjasok 72 százaléka úgy véli, hogy az internet világszerte jelentős szerepet kap az életszínvonal javításában, 44 százalékuk szerint a világháló révén a jelenleginél nagyobb politikai vagy gazdasági egyenlőtlenség alakulhat ki.

Jóllehet, a Nobel-díjasok 72 százaléka úgy véli, hogy az internet világszerte jelentős szerepet kap az életszínvonal javításában, 44 százalékuk szerint a világháló révén a jelenleginél nagyobb politikai vagy gazdasági egyenlőtlenség alakulhat ki - közölte Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország country managere szerdán Budapesten.

A két napos Cisco Expo 2001 hálózati konferencián bemutatott kutatás szerint a Nobel-díjasok 69 százaléka véli úgy, hogy az internet felgyorsíthatta volna kutatómunkájukat. A megkérdezettek több mint 90 százaléka szerint az internet a könyvtárak, a tanulási lehetőségek és információk jobb elérhetőségét kínálja, míg 82 százalékuk úgy vélte, az Internet felgyorsítja az innovációt. A Nobel-díjasok ugyanakkor az internettel kapcsolatos félelmeiknek is hangot adtak: aggályaik közt szerepel a magánszféra egyre gyakoribb megsértése és a fokozott elidegenedés. A Nobel-díjasokkal kapcsolatos kutatást a Princeton Survey Research a Cisco Systems megbízásból készítette, s a tudósok egyharmada vett részt a felmérésben.

A sajtótájékoztatón Rob Lloyd, a Cisco európai elnöke elmondta: a szeptember 11-i terrortámadást követően kiderült, hogy a internet technológiák a kritikus időszakokban is jól alkalmazhatók, mivel ellenállóak, biztonságosak és megbízhatók. Hozzátette: az internetes technológiák területén úttörő Cisco azt reméli, hogy ennek a felismerésnek a közeljövőben már üzleti szempontból is megmutatkoznak az előnyei.

Az eseményen bemutatták a Cisco saját fejlesztésű elektronikus oktatási technológiáit (e-learning) is, amelyet társaság értékesítési munkatársainak kilencven százaléka használ ismeretei naprakészen tartásához. A Cisco 1997-ben létrehozta nyilvános oktatási programját is, a Cisco Hálózati Akadémiai Programot (Cisco Networking Academ). Az akadémia világszerte több mint 8 ezer oktatási intézmény számára érhetővé el online módon. Az oktatási projekt 133 országban hozzáférhető: a CNA program Magyarországon 1998-ban indult, s azóta a Cisco Systems több mint 120 millió forintot fordított erre az oktatási formára. Az Oktatási Minisztériummal aláírt megállapodás értelmében 2001. második félévétől a tananyag állami elismerést kapott, s jelenleg 32 akadémián több mint 500 hallgatót képeznek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.