2001. november 28. 11:00

Jóllehet, a Nobel-díjasok 72 százaléka úgy véli, hogy az internet világszerte jelentős szerepet kap az életszínvonal javításában, 44 százalékuk szerint a világháló révén a jelenleginél nagyobb politikai vagy gazdasági egyenlőtlenség alakulhat ki.

Jóllehet, a Nobel-díjasok 72 százaléka úgy véli, hogy az internet világszerte jelentős szerepet kap az életszínvonal javításában, 44 százalékuk szerint a világháló révén a jelenleginél nagyobb politikai vagy gazdasági egyenlőtlenség alakulhat ki - közölte Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország country managere szerdán Budapesten.

A két napos Cisco Expo 2001 hálózati konferencián bemutatott kutatás szerint a Nobel-díjasok 69 százaléka véli úgy, hogy az internet felgyorsíthatta volna kutatómunkájukat. A megkérdezettek több mint 90 százaléka szerint az internet a könyvtárak, a tanulási lehetőségek és információk jobb elérhetőségét kínálja, míg 82 százalékuk úgy vélte, az Internet felgyorsítja az innovációt. A Nobel-díjasok ugyanakkor az internettel kapcsolatos félelmeiknek is hangot adtak: aggályaik közt szerepel a magánszféra egyre gyakoribb megsértése és a fokozott elidegenedés. A Nobel-díjasokkal kapcsolatos kutatást a Princeton Survey Research a Cisco Systems megbízásból készítette, s a tudósok egyharmada vett részt a felmérésben.

A sajtótájékoztatón Rob Lloyd, a Cisco európai elnöke elmondta: a szeptember 11-i terrortámadást követően kiderült, hogy a internet technológiák a kritikus időszakokban is jól alkalmazhatók, mivel ellenállóak, biztonságosak és megbízhatók. Hozzátette: az internetes technológiák területén úttörő Cisco azt reméli, hogy ennek a felismerésnek a közeljövőben már üzleti szempontból is megmutatkoznak az előnyei.

Az eseményen bemutatták a Cisco saját fejlesztésű elektronikus oktatási technológiáit (e-learning) is, amelyet társaság értékesítési munkatársainak kilencven százaléka használ ismeretei naprakészen tartásához. A Cisco 1997-ben létrehozta nyilvános oktatási programját is, a Cisco Hálózati Akadémiai Programot (Cisco Networking Academ). Az akadémia világszerte több mint 8 ezer oktatási intézmény számára érhetővé el online módon. Az oktatási projekt 133 országban hozzáférhető: a CNA program Magyarországon 1998-ban indult, s azóta a Cisco Systems több mint 120 millió forintot fordított erre az oktatási formára. Az Oktatási Minisztériummal aláírt megállapodás értelmében 2001. második félévétől a tananyag állami elismerést kapott, s jelenleg 32 akadémián több mint 500 hallgatót képeznek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.