2001. november 27. 11:00

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbbi kamatvágása után a magyarországi kamatok megfelelő szinten állnak, további mérséklésük hosszabb távon már visszavethetné a megtakarításokat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbbi kamatvágása után a magyarországi kamatok megfelelő szinten állnak, további mérséklésük hosszabb távon már visszavethetné a megtakarításokat - mondta Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint aggasztó, hogy a beruházások növekedése a legutóbbi adatok szerint is nagyon visszaesett: ez hosszabb távon a külső, kedvezőtlen világpiaci tendenciák nélkül is negatívan hat majd a magyar gazdaság fejlődésére.

Erdei Tamás elmondta, hogy a bankszövetség a múlt héten beadványt nyújtott be a Gazdasági Versenyhivatalhoz a diákhitellel kapcsolatban a folyószámla-nyitás szabadsága miatt. A szövetség egyetért a diákhitellel, mint konstrukcióval, sérelmezi azonban, hogy a hitelt felvevők a Postabanknál kötelesek folyószámlát nyitni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.