2002. március 25. 11:00

A gyakori konferenciázók jól tudják, hogy a legtöbb rendezvény hatásfoka igen alacsony. Az utazással, várakozással töltött időért, a munkából való kiesésért csak részben nyújtanak kárpótlást a konferencián szerzett információk.

Web konferencia alapok

A résztvevők számától, az esemény időtartamától és az alkalmazott megoldásától függően a web konferenciák számos változata - és ettől függően számos árazási forma - létezik. Leggyakrabban a konferencia előadója - levezetője maga végzi a meghívottak kijelölését, illetve a résztvevők jogosultságainak maghatározását is.

A résztvevők, akiket az előadó meghív automatikus e-mailt kapnak. Ebben a konferencia témája és időpontja mellett szerepel egy speciális link, illetve jelszó is, amelynek segítségével az adott időben a rendszerhez csatlakozni lehet.

Valamennyi virtuális konferencia alapja valamilyen prezentációs rendszer. Míg a legegyszerűbb szoftverek segítségével csak az előadó tarthat diavetítést, a kifinomultabb programok összetettebb kommunikációhoz is lehetőséget biztosítanak.

Több web konferencia program megengedi a számítógépen található alkalmazások megosztását. (Az előadó néhány kattintással kiválaszthatja, hogy a résztvevők közül kivel és milyen programot oszt meg.

A legtöbb konferencia program hang (VoIP, illetve szinkronizált telefon vonal) illetve chat csatronát is tartalmaz. Ezek használatával nem csak kérdések feltevésére, visszajelzésre, van lehetőség, de a résztvevők egymással is kapcsolatba léphetnek.

Az együttműködést segíti az a "falitábla" (whiteboard), amit az előadók és a hallgatók egyaránt használhatnak, kézfeltartás helyett pedig ott az on-line szavazás.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.