2002. április 7. 11:00

A férfiak mintegy 40 százalékkal keresnek jobban, mint a nők. A tavaly decemberben mintegy 8.500 fő adatai alapján összeállított, nem reprezentatív felmérésben a férfi válaszadók 138.262 forint nettó havi átlagjövedelemről, a nők 94.356 forintról számoltak be.

A férfiak mintegy 40 százalékkal keresnek jobban, mint a nők - a Gordio Tanácsadó Kft. legfrissebb felmérése szerint. A tavaly decemberben mintegy 8.500 fő adatai alapján összeállított, nem reprezentatív felmérésben a férfi válaszadók 138.262 forint nettó havi átlagjövedelemről, a nők 94.356 forintról számoltak be. A tanulmány szerint a fizetések mértéke a férfiaknál minden életkorban meghaladja a nőkét.

Az erősebb nem 18-25 éves "legszegényebb" korosztálya ugyanis havi nettó 114.812 forintot keres, ami csaknem 9 ezer forinttal haladja meg a "leggazdagabb", 56-65 év közötti nők havi jövedelmét. A Gordio felmérésében rámutat arra is: a férfiak fizetéseinél az életkorral haladván nem a nőkére jellemző fokozatos növekedés jelentkezik. A 36-45 éves korosztálynál idősebb férfiaknál egyre nagyobb mértékű csökkenés figyelhető meg.

A tanácsadó cég szerint ez a jelenség a rendszerváltozást követő új gazdasági feltételekkel magyarázható, amelybe az akkor 30-as éveik közepében járó férfiak nehezebben illeszkedtek be, mint a nők. A gyengébbik nem a tapasztalatok szerint ugyanis nyitottabb a technikai újdonságokra, bátrabban használja például az internetet is.

A férfiak és a nők fizetése között a legnagyobb különbség Budapesten mutatkozik, ahol 56 ezer forint a havi nettó jövedelmek közötti differencia, a legkisebb pedig az Alföldön, ahol 28 ezer forint a különbség - olvasható a tanulmányban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.