2002. július 24. 12:14

Az Uniós átlagtól elmarad hazánkban a munkaképes korú lakosság foglalkoztatottsági szintje, hiszen jelenleg 53-54 százalékuk dolgozik, ami ugyan mintegy 4 millió ember. Az uniós átlag 60 százalék fölött van, de a versenyképesség növelése érdekében a 70 százalékos szint lenne a kívánatos.

Magyarország európai uniós felzárkózását segíti az a megállapodás, amelyet Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter, valamint Parrag László, a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke írt alá. A tárca vezetője elmondta, a kormány szándéka az, hogy 300-400 ezer munkahely létesüljön a jövőben. Ehhez azonban Kiss Péter szerint szakképzett munkaerőre van szükség. Csak ekkor van esély arra, hogy hazánk az évtized végére elérje az Európai Unió tagállamaiban jellemző 70 százalékos foglalkoztatási arányt.

Az új munkahelyek létrehozása mellett fontos az is, hogy minél többen foglalkozzanak részmunkaidőben, illetve végezzenek távmunkát. A miniszter hozzátette, a kormány fontosnak tartja, hogy minél előbb megvalósuljanak azok a feltételek, amelyek elengedhetetlenek az európai uniós foglalkoztatási támogatások fogadásához. Az ehhez szükséges intézmény, az úgynevezett operatív irányító hatóság napokon belül megkezdheti munkáját.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.