2002. április 4. 11:00

Napjainkban egyre több szó esik a tudás fontosságáról, külön is hangsúlyozva, hogy egy új típusú társadalmi modell, a tudásalapú gazdaság felé haladunk. Ez támasztják alá mindazok az adatok is, amelyek a szolgáltató szektor növekvő szerepét jelzik a nemzeti jövedelmen belül, az ipari termelés és a mezőgazdaság rovására.

Megállapítható volt, hogy a informatikai szállítók egyre felkészültebbek a megfelelő megoldások prezentálásában és néhány hónapos átfutási idő alatt a hardverberuházásokhoz mérten lényegesen kisebb költségből elindítható egy tudásportál kiépítésének folyamata.

Egyre inkább egyértelműbbé válik, hogy a piaci verseny két területre koncentrálódik. Melyik vállalkozás képes gyorsan és hatékonyan feldolgozni a piaci információkat, az ügyfelet maximálisan kiszolgálni - lásd ügyfélkapcsolati rendszerek CRM gyors térhódítását - és melyik tudja a leghatékonyabb marketinggel meggyőzni ügyfeleit termékei , szolgáltatásai megvásárlására. Ebben a folyamatban az már a legtermészetesebb, hogy a terméket kiváló minőségben, a szolgáltatást a legprofesszionálisabb módon állítják elő.

Egy tudáspotál kiépítésének elhatározása azzal az előnnyel is jár, hogy gondolati rendszerezésre késztet mindenkit aki e munkában részt vesz , hisz súlypontokat kell képezni a fontos és a kevésbé fontos között. Ily módon tehát nem a megfelelő technikai megoldások megtalálása jelenti a legfőbb gondot hanem olyan külső vagy belső munkatársak megtalálása akik képesek rendszerszemléletben, a szervezeti hierarchiától független módon tekinteni egy vállalkozásra - vagy bármely már belső portálépítést elhatározó szervezetre - annak múltjával és stratégiájával együtt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.