2002. március 25. 11:00

A háziorvosi rendelők és a különböző egészségügyi intézmények egyelőre nemigen kommunikálnak elektronikus úton, a háziorvosok az internetet legfeljebb magáncélra, szakmai információk keresésére, egyes adminisztrációk bonyolítására használják - derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt., a Westel Rt. és a Sun Microsystems Magyarország közös felméréséből.

A honlappal is rendelkező rendelők 65 százalékánál a saját weboldal lehetőséget biztosít gyógyító-megelőző információk elérésére, 58 százaléknál az általános információk elérésére, míg 48 százaléknál elektronikus tanácsadásra.

Az internetet a háziorvosok leggyakrabban magáncélra, szakmai oldalak, információk keresésére, adminisztráció bonyolítására használják.

Azok a háziorvosok, akik rendelkeznek internet-kapcsolattal, havonta minden második nap használják az internetet on-line újságok letöltésére és levelezésre. A legkevesebb idő a hatósági szervekkel, mint például az Egészségügyi Minisztériummal, az OEP-pel, a Biztosítókkal, az Orvosi Kamarával való kapcsolattartásra jut (havonta csak egyszer használják az internetet erre a célra).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.