2002. március 25. 11:00

A háziorvosi rendelők és a különböző egészségügyi intézmények egyelőre nemigen kommunikálnak elektronikus úton, a háziorvosok az internetet legfeljebb magáncélra, szakmai információk keresésére, egyes adminisztrációk bonyolítására használják - derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt., a Westel Rt. és a Sun Microsystems Magyarország közös felméréséből.

A honlappal is rendelkező rendelők 65 százalékánál a saját weboldal lehetőséget biztosít gyógyító-megelőző információk elérésére, 58 százaléknál az általános információk elérésére, míg 48 százaléknál elektronikus tanácsadásra.

Az internetet a háziorvosok leggyakrabban magáncélra, szakmai oldalak, információk keresésére, adminisztráció bonyolítására használják.

Azok a háziorvosok, akik rendelkeznek internet-kapcsolattal, havonta minden második nap használják az internetet on-line újságok letöltésére és levelezésre. A legkevesebb idő a hatósági szervekkel, mint például az Egészségügyi Minisztériummal, az OEP-pel, a Biztosítókkal, az Orvosi Kamarával való kapcsolattartásra jut (havonta csak egyszer használják az internetet erre a célra).

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.