2001. december 17. 11:00

A kormány jóváhagyta a Gazdasági Minisztérium döntését a villamosenergia árának januári emeléséről.

A kormány jóváhagyta a Gazdasági Minisztérium döntését a villamosenergia árának januári emeléséről, így az erről szóló minisztériumi rendelet a napokban megjelenik - közölte az MTI Hegedűs Évára, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkárára hivatkozva. Hegedűs Éva rámutatott: így az áremelés a tervezett időpontban, január 1-jén hatályba léphet.

A Gazdasági Minisztérium és a Magyar Energia Hivatal december elején tett bejelentése szerint a villamosenergia végfelhasználói ára 5 százalékkal emelkedik januárban. A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Rt. igazgatója, Boross Norbert elmondta: az áramszolgáltatóknak egyelőre nincsenek információik arról, hogyan alakul a villamosenergia nagykereskedelmi ára. Ez alapján tudják majd kalkulálni saját árrésüket, illetve megállapítani, hogy az tartalmaz-e a tavalyi árrésükhöz képest inflációs korrekciót.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.