2001. január 25. 11:00

A magyar lakosság kétharmada annyit költ, amennyit a pénztárcája lehetővé tesz, és csak egynegyede tesz félre.

A magyar lakosság kétharmada annyit költ, amennyit a pénztárcája lehetővé tesz, és csak egynegyede tesz félre a rendelkezésére álló összegből - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

A tavaly novemberben végzett felmérés adatai szerint egészen alacsony, mindössze 8 százalék azok aránya, akik saját értékelésük szerint többet költenek, mint amennyit lehetne.

Az egy évvel korábban, 1999 novemberében készült felmérés eredményeivel összevetve kiderül, hogy a válaszok összetétele alig változott. Az akkori 68 százalékról 72 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy vélekednek, annyit költenek, amennyit megengedhetnek maguknak. Az előző évinél 4 százalékponttal kevesebb, az összes válaszadó 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy lehetőségeinél kevesebbet költ, inkább félretesz a pénzéből.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.