2001. január 25. 11:00

A magyar lakosság kétharmada annyit költ, amennyit a pénztárcája lehetővé tesz, és csak egynegyede tesz félre.

A magyar lakosság kétharmada annyit költ, amennyit a pénztárcája lehetővé tesz, és csak egynegyede tesz félre a rendelkezésére álló összegből - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

A tavaly novemberben végzett felmérés adatai szerint egészen alacsony, mindössze 8 százalék azok aránya, akik saját értékelésük szerint többet költenek, mint amennyit lehetne.

Az egy évvel korábban, 1999 novemberében készült felmérés eredményeivel összevetve kiderül, hogy a válaszok összetétele alig változott. Az akkori 68 százalékról 72 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy vélekednek, annyit költenek, amennyit megengedhetnek maguknak. Az előző évinél 4 százalékponttal kevesebb, az összes válaszadó 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy lehetőségeinél kevesebbet költ, inkább félretesz a pénzéből.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.