2001. január 25. 11:00

A magyar lakosság kétharmada annyit költ, amennyit a pénztárcája lehetővé tesz, és csak egynegyede tesz félre.

A magyar lakosság kétharmada annyit költ, amennyit a pénztárcája lehetővé tesz, és csak egynegyede tesz félre a rendelkezésére álló összegből - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

A tavaly novemberben végzett felmérés adatai szerint egészen alacsony, mindössze 8 százalék azok aránya, akik saját értékelésük szerint többet költenek, mint amennyit lehetne.

Az egy évvel korábban, 1999 novemberében készült felmérés eredményeivel összevetve kiderül, hogy a válaszok összetétele alig változott. Az akkori 68 százalékról 72 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy vélekednek, annyit költenek, amennyit megengedhetnek maguknak. Az előző évinél 4 százalékponttal kevesebb, az összes válaszadó 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy lehetőségeinél kevesebbet költ, inkább félretesz a pénzéből.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!