2001. november 15. 11:00

A megkérdezett magyar munkavállalók 55 százaléka elégedett munkahelyével - derül ki a Hewitt Inside Consulting felmérésének közzétett eredményeiből.

A munkahelyük iránti elkötelezettséget a válaszolók 65 százaléka vállalta, s ez számottevően magasabb arány, mint amit a hasonló amerikai, ázsiai felmérések során tapasztaltak - állítják a tanácsadó cég képviselői.

A legjobb munkahelyek közé került többi cégnél igen fontosak a képzési, fejlődési, karrierlehetőségek, a csapatmunka, a megfelelő munkakörnyezet kialakítása. A legjobb munkahelyek tízes listáján az első helyet egy telefonos ügyfélszolgálattal foglalkozó, alig több mint száz dolgozót foglalkoztató cég érte el. A cégnél igen nagy szerepet kap a megfelelő munkahelyi légkör kialakítása, az alkalmazottak életminőségének javítása, például stresszcsökkentő programokkal. A második helyet egy vidéki erőmű érte el. Mindkét helyen a vállalati filozófia része, hogy ne korlátozzák az embereket szabályokkal, bíznak kreativításukban.

Érdekes a legjobb tíz és a többi cég összehasonlítása. Az elégedettségi mutatók alapján a kétféle cégcsoport között a legnagyobb különbség a felső vezetés kapcsolattartásának, illetve a munkahelyi kultúra megítélésében van.