2002. március 20. 11:00

Az IBM szakemberei szerint az információtechnológiai (IT) szektor általános recessziója ellenére folyamatosan bővül az erőforrás-kihelyezés (outsourcing) piaca. Magyarországon e szolgáltatás forgalma tavalyelőtt 45 százalékkal 68 millió dollárra nőtt, s ezzel az IT-piac közel 15 százalékát tette ki.

A cégek nem alaptevékenységhez kötődő tevékenységeinek más szolgáltatóra történő bízása az IBM Magyarországi Kft. számára is jó üzletnek tűnik, a társaság az elmúlt év decemberében szerzett 75 százalékos tulajdonrészt a ELMŰ, az ÉMÁSZ és a Mátrai Erőmű kft. tulajdonában lévő ISC-Hungária Informatika Kft.-ben, hogy erősítse outsourcing pozícióit. A cég 142 főt foglalkoztat, teljes körű outsourcing szolgáltatásokat nyújt, oktatási és tanácsadói tevékenységet folytat, karban tartja és beszerzi az informatikai berendezéseket. Az ISC egyik legjelentősebb feladata havonta kétmillió villanyszámla feldolgozása, nyomtatása és postázása.

Az IBM Strategic Outsourcing divíziójának regionális alelnöke szerint Magyarország szolgáltató és ipari szektorába szünet nélkül áramló nyugat-európai befektetések folyamatosan új lehetőségeket teremtenek az erőforrás-kihelyezésre is. Mindez egy európai átlagot meghaladó GDP növekedési rátával párosul, ami bizonyossá teszi a magyar outsourcing piac további gyors fejlődését, ahol tanácsadóinak, székesfehérvári központjának és az ISC-nek köszönhetően az IBM lehet a piacvezető.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.