<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A Kommunikációs Klub március 21-én a szponzoráció, és a mecenatúra kérdéskörét dolgozta fel, megszólaltatva mindhárom érdekelt oldalt. A szponzor szempontjait Dr. Bíró Péter a Siemens Rt stratégiai és kommunikációs vezetője, a támogatott oldal képviseletében Koch Andrea a Budapesti Fesztiválközpont marketing vezetője vett részt a beszélgetésen. Az ügynökségi oldalt Sarlós Gábor a Pepper Kommunikációs Ügynökség vezetője képviselte.

A közreműködő vendégek ezután a reklámok és a támogatások, mint kommunikációs eszközök eltérő hatásmechanizmusát elemezték.

Úgy vélték rövidtávon a szponzoráció és a mecenatúra kevésbé hatékonyak, ezen eszközökre költött pénzek csak hosszabb távon és bizonyos kommunikációs célokra használva eredményezhetnek a támogatást nyújtó cégeknek előnyt.
Mint Koch Andrea elmondta néhány cég azért vállal támogatói szerepet, mert a klasszikus reklámok hatásfokának csökkenése figyelhető meg bizonyos területeken.

A támogatások kapcsán Sarlós Gábor kiemelte, hogy fontos a cég - a vállalkozás környezete - a munkatársak és azok családja közötti kapcsolat. Több cég a támogatási eszközök használata során a gondoskodó vállalat képét szeretné önmagáról kialakítani, és ennek rendeli alá ezen eszközök használatát.

Ennek a gyakorlatnak az alkalmazására törekednek a Siemensnél is, tudtuk meg Bíró Pétertől, hiszen náluk az integrált kommunikáció markánsan megjelenik a cég kommunikációs stratégiájában. Erre példaként említette, hogy a Siemens által támogatott eseményeken a cég dolgozói ingyenesen (pl: Mai Manó Múzeum) vagy kedvezményesen (pl: Tavaszi Fesztivál) vehetnek részt. A Siemens székházban, hol „valódi művészek”, hol a cég dolgozói által készített képekből, állandó fotókiállítás van. Szinergiákat is nyújt a támogatás, hiszen az ingyenes előadásokra meghívják a vállalat partnereit, a dolgozókat, illetve egyetemi hallgatókat. Ezeknek a visszacsatolása igen pozitív.

Következő alkalommal, április 04-én csütörtökön 19 órától, a társadalmi célú reklám és a non-profit kommunikáció témakörét tárgyaljuk.
Szeretettel várunk mindenkit, a belépő egy névjegykártya.

Helyszín: UPC Café (IX. Kinizsi u. 30-36.)

Regisztráció: kommunikacio@address.com


További információ: 06-20-561-0404

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.