2001. november 21. 11:00

A magyarországi cégeknél a munkaidő 47 százalékát nem használják ki hatékonyan, ami évente 106 elvesztegetett munkanappal ér fel.

A magyarországi cégeknél a munkaidő 47 százalékát nem használják ki hatékonyan, ami évente 106 elvesztegetett munkanappal ér fel - mondta Klaus D. Harrer, a Czipin and Proudfoot Consulting Kft. ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón a cég termelékenységi felmérésének eredményeit ismertetve.

Ez az arány nem áll messze a nemzetközi adatoktól, azonban növekvő pesszimizmusra utal, hogy a magyar vállalatok 38 százaléka stagnáló, vagy csökkenő termelékenységre számít az idén - tette hozzá Klaus D. Harrer. Eszerint a reálisnak mondható 85 százalékos munkaidő-kihasználtság eléréséhez a magyarországi vállalatokban 38 százalékpontos termelékenységnövelési potenciál rejlik - állapítja meg a termelékenységi tanácsadó cég tanulmánya.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.