2002. július 11. 13:13

A Közép-és Kelet-Európában érdekelt söripari vállalatok számára a labdarúgó világbajnokság csalódást okozott, hiszen a térség egyetlen csapata sem jutott tovább a csoportmérkőzéseken; viszont a hosszú, forró nyárban még bízhatnak.

A nagy „sörmúlttal” rendelkező Csehországban az elmúlt évben fejenként 156 literes szinten stagnált az 1997-ben még 162 literes évi fogyasztás; Magyarországon ugyanakkor 2,6 százalékkal, fejenként alig több mint 70 literes szintre való csökkenést regisztráltak. Az egy évtizede még inkább vodkafogyasztó lengyelek sörfogyasztása viszont jelentősen mőtt; a 38 milliós ország tavalyi 24 millió hektoliteres fogyasztása közel kétszerese a 90-es évek elején mért szintnek. A 23 milliós Romániában a sörgyártók nagyszerű üzleti lehetőséget látnak: a fogyasztás az előrejelzések szerint a két évvel ezelőtti 12,4 millió hektoliterről 2004-re 13,2 millió, 2008-ra pedig akár 14,5 millió hektoliterre nőhet. A többek között a Stella Artois márkájáról ismert belga Interbrew keleti terjeszkedési politikájába ma már Kína is célpont: a legújabb akvizíció keretében 24 százalékos tulajdonhányadot szerzett a privatizációs akcióba vont Zhujiang Breweryben.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.