2001. november 12. 11:00

Egy finn diák szabad forráskódú programjának sikerülhet az, amivel a milliárdos tökével rendelkező cégek évek óta hiába próbálkoznak: letaszítani az operációs rendszerek piacának szilícium-trónjáról a szoftveripar korlátlan hatalmú despotájának tartott Microsoftot.

Linux hungaricus

Sokan - köztük a Miniszterelnöki Hivatal és a Sun Microsystems - szorgalmazzák a rendszer széles körű hazai elterjesztését. Sorra alakulnak az államilag támogatott Linux-mozgalmak, a honi felhasználók kicsiny közösségei, amelyek gőzerővel dolgoznak a különféle kézikönyvek és információs kiadványok lefordításán. Annak ellenére, hogy a szkeptikusok szerint sziszifuszi munkának bizonyulna, ha megpróbálnák maradéktalanul "magyarítani" az operációs rendszer naponta bővülő, angol nyelvű dokumentációját, a nemzetközi Linux Documentation Project idén nyáron központi adatbankjának hivatalos al-sitejává fogadta a magyar linux-hogyan.hu-t.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.