2002. július 4. 11:48

A Forrester legfrissebb jelentése szerint 21 millió európai olvas rendszeresen napilapot az interneten.

A számadat azért is figyelemre méltó, mivel ez az európai összlakosság 9 százalékát teszik ki. A legaktívabb online újságolvasók, 28 százalékuk tájékozódik ilyen módon a világ eseményeiről. A nagyobb lélekszámú országok közül viszonylag sokan - 11 százalék - olvas interneten napilapot Németországban és Olaszországban. Ugyanakkor meglepően alacsony számokat produkáltak a britek és a franciák, hiszen mindkét országban 5 százalékos aktivitást mértek.

A tanulmány szerint az online napilap olvasók az átlagos fogyasztókhoz képest fiatalabbak, magasabb a jövedelmi és a képzettségi szintjük. Az új technológiákhoz való viszonyulásuk is pozitívabb, illetve több tapasztalattal rendelkeznek, mint azok, akik nem tájékozódnak az internetes forrásokból.

Az offline és online formában is működő napilapok közül a svéd Aftonbladet legnépszerűbb, hiszen a papír alapú változat olvasóinak a 39 százaléka rendszeresen megtekinti az újság weboldalát is. A multichannel vizsgálat második helyezettje az olasz La Repubblica, amelynél az olvasók 20 százaléka mind az online, mind a papír alapú lapot rendszeresen olvassa.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.