2001. november 15. 11:00

A turizmusból származó bevétel 2006-ra meghaladja a 8 milliárd eurót, az egy látogató által elköltött összeg 250 euró fölé emelkedik.

A turizmusból származó bevétel 2006-ra meghaladja a 8 milliárd eurót, az egy látogató által elköltött összeg 250 euró fölé emelkedik, a belföldi turizmus aránya eléri a nemzetközi szintet - mondta Budai Zoltán, a Gazdasági Minisztérium (GM) turisztikai helyettes államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Az idei év első 9 hónapjában 3,35 milliárd euró bevétel származott az idegenforgalomból, ami 19,3 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A Figyelő című hetilap által rendezett "Turizmus 2002" című konferencián a helyettes államtitkár elmondta: középtávon várhatóan a Széchenyi-terv fejlesztései által több vendég érkezik Magyarországra, a hazai lakosság életszínvonalának emelkedésével nő a belföldi turizmus forgalma, valamint a környező országok gazdasági fejlődésük következtében Magyarország szempontjából is meghatározó küldő országokká válhatnak.