2001. november 27. 11:00

A magyar közép- és nagyvállalatok 48 százaléka már ISDN vonalon kapcsolódik a világhálóhoz - derül ki a BellResearch és a Modem Kor legutóbbi közös felméréséből.

A közlemény szerint a vállalatok 42 százaléka még hagyományos analóg vonalon, modemes behívással internetezik. A bérelt vonali, réz érpáron, optikai kábelen, vagy mikrohullámú összeköttetésen keresztüli hozzáférés a vállalatok 23 százalékára jellemző. A felmérés szerint ezen belül a nagyvállalati, a 300 főnél több alkalmazottat foglalkoztató társaságok 60 százaléka bérelt vonalat használ internetezésre, míg a modemes behívás és az ISDN-kapcsolat a nagyvállalati szegmensben a második és harmadik helyre szorult.

Az 50 fő feletti internet hozzáféréssel rendelkező vállalkozások 27 százalékának maximális internet-kapcsolati sávszélessége másodpercenként 56 kilobyte, míg a nagyvállalati szegmensben a cégek 42 százaléka már 64 kilobyte feletti sebességgel internetezik. Ugyanez az arány a középvállalatoknál csak 27 százalék - derül ki a kutatásból.