2002. április 3. 11:00

Az MNB előzetes adatai alapján a folyó fizetési mérlegben februárban 187 millió eurós deficit alakult ki. Az előzetes várakozások 100-150 milliós hiányt valószínűsítettek.

Az MNB előzetes adatai alapján a folyó fizetési mérlegben februárban 187 millió eurós deficit alakult ki. Az előzetes várakozások 100-150 milliós hiányt valószínűsítettek.

Az előző év azonos időszakában mindössze 14 millió eurós deficit alakult ki a fizetési mérlegben. Az egyenleg romlása különösen akkor szembeötlő, ha a figyelembe vesszük, hogy a szezonális hatások ezúttal kedvező irányba befolyásolták a havi adatokat. A szezonális hatások kiszűrésével 245 millió eurós deficit alakult volna ki.

A gyengülés mögött továbbra is az áruforgalmi egyenleg romlása áll: 2002 februárjában itt 197 millió eurós deficit alakult ki szemben az előző év 75 milliós hiányával. Folyó áron számolva az export 5,1 százalékkal míg az import 11,3 százalékkal növekedett februárban az előző azonos időszakában. Az import exportnál gyorsabb bővülése véleményünk szerint természetes jelenségnek tekinthető, amit elsősorban a készletfeltöltés célú import indokolhat. Mintegy 50 millió eurós visszaesés tapasztalható a szolgáltatások többletében, amelyet februárban a januárival szemben nem az idegenforgalmi egyenleg romlása okozott.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.