<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

A nagy világesemények után általában könnyebben adnak a nagy fociklubok komoly összegeket egy-egy játékosért. Ezen a nyáron viszont rekordösszegű ügylet is születhet.

Két évvel ezelőtt a világbajnokság után a dél-amerikai játékosok iránt volt komolyabb érdeklődés, és a torna pozitív és negatív hőse, vagyis James Rodríguez és Luis Suárez is csapatot váltott. Mindketten spanyol csapathoz kerültek, ám míg Rodríguez a Realnál nem tudott átütő sikert elérni, addig a harapós balhéját követően többek által leírt Suárez ontotta a gólokat a Barcelonában. A két sztár ugyan bekerült minden idők 10 legdrágább játékosa közé, ám a dobogóra nem tudtak felkapaszkodni.

Az idei Európa Bajnokságot követően új sztárok nemigen kerültek reflektorfénybe, aki mégis, mint a portugál Renato Sanchez, az már a kontinenstorna előtt elkelt, így az EB miatt látványos, nagy igazolások nem voltak a nyáron. A felszín alatt ugyanakkor komoly mozgás van, és további is várható.

Ezek a leggazdagab fociklubok

Hivatalossá vált ugyanis minden idők harmadik legnagyobb összegű transzfere, az olasz Napoli csapatából a Juventushoz került Gonzalo Higuain. Az argentin középcsatár eladása a Juventus, a Napoli, és a Serie A szempontjából is rekordösszegűnek számít. Eddig ugyanis csak a Real Madrid fizetett ennél több pénzt focistáért. Előbb 2009-ben amikor C. Ronaldo a Manchester Unitedből került a spanyol fővárosba, majd 2013-ban, amikor Gareth Bale váltott szintén egy angol csapattól, a Tottenham-től került hozzájuk.

Gonzalo Higuain, aki a 2015-16-os szezonban ligarekordot jelentő 36 találattal lett gólkirály a Serie A-ban, lehet, hogy az első dominó a mostani átigazolási időszakban. Elég valószínű ugyanis, hogy a Juventus azért fizette ki nagyvonalúan a csatár szerződésében szereplő kivásárlási árat, mert eladja az egyik legnagyobb értékének tartott középpályását.


Az átigazolási piacon immár hetek óta téma ugyanis, hogy a Manchester United megveszi tőlük Paul Pogbát. Az elmúlt napokban már félhivatalosan is megszellőztetett transzfer véglegesítésére még várni kell, noha a felek állítólag már megállapodtak egymással, aminek értelmében a Manchester United 110 millió eurót fizet Paul Pogba játékjogáért a Juventusnak. Hogy eddig mégsem vált hivatalossá az ügylet, annak hátterében olasz lapértesülések szerint állítólag az áll, hogy Pogba klubváltása esetén Mino Raiola, a futballista ügynöke közvetítői jutalomban részesül, ami a rekordot jelentő ár miatt óriási, 25 millió euró lenne. A lapinformációk szerint a két klubnak felesben kellene kifizetni, ám az olaszok állítólag szeretnének lealkudni az összegből, így húzódik Pogba klubváltása. Mindenesetre, ha az üzletet végre hivatalosan is bejelentik, akkor Pogba lesz minden idők legdrágább igazolása, Higuain pedig lecsúszik a dobogóról.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.