2001. december 12. 11:00

Az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli hiánya november végéig az előzetes számok szerint 326,7 milliárd forintot ért el.

Az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli hiánya november végéig az előzetes számok szerint 326,7 milliárd forintot ért el, amely a módosított éves előirányzat 66,2 százalékát teszi ki - derül ki a Pénzügyminisztérium kedden kiadott tájékoztatójából. A pénzügyi tárca az államháztartás és a költségvetés helyzetéről kedden tartott tájékoztatót.

Az elmúlt év első tizenegy hónapjában az államháztartási hiány 261,7 milliárd forintra rúgott. Ez év novemberben a központi költségvetésben 16,4 milliárd forint többlet keletkezett. Ezzel szemben a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainál 64,6 milliárd forint hiány alakult ki, míg az elkülönített állami pénzalapok esetében 1 milliárd forinttal romlott az egyenleg az október végi értékhez képest. Így az államháztartás november havi hiánya 49,2 milliárd forintot tesz ki.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.