2002. június 28. 07:50

Egy brit felmérés szerint a legtöbb cég nem alkalmaz család barát elveket, cserbenhagyva ezzel a fiatal, munkába visszatérő anyákat. Itthon elvileg az Alkotmány és a Munka törvénykönyvének több paragrafusa is védi a terhes, illetve gyermekét nevelő nőt a munkaerőpiacon, ám ez a gyakorlatban sajnos csak papíron létezik.

A szigetországi cégek esetében a nagyobb cégek azok amelyek inkább segítenek az anyáknak a megfelelő egyensúly megteremtésében. Megítélésük szerint az 500 főnél nagyobb vállalatok az anyáknak rugalmasabb munka-, ill. részmunkaidőt ajánlanak, jobb vállalati lehetőségeket, valamint segítőkésznek bizonyultak kényes ügyeket illetően is. Az önkéntes területeken dolgozók kifejezetten elégedettek voltak a munkáltatókkal, 92%-uk dicsérő szavakkal illette a vállalat szabályzati rendszerét.

Családbarát irányelvek

Általánosan elmondható, hogy a munkáltatókat rá kell bírni, hogy minél több családorientált irányelvet vezessen be. A kisgyermekkel, vagy újszülöttel rendelkező szülők körében készült felmérés azt az üzenetet támasztja alá, hogy azoknál a cégeknél, ahol támogatják a rugalmas munkaidőt sokkal megelégedettebb munkaerőkkel lehet dolgozni, ami óriási különbséget jelent a családok életében. A szakmai szervezetek támogatják azokat az intézkedéseket, amik törvényes szintre szeretnék emelni a rugalmas munkaidő bevezetését a gyermekes szülők körében. Szeretnék, ha a cégek megfontolnák a rugalmas munkaidő bevezetését nemcsak juttatás szempontjából, hanem mint a munkahelyi élet szükséges részét is.

A kutatásban részt vevő Ford Motor egyik munkatársa elmondta, hogy a cég a bizottsággal karöltve különbözőképpen nyújt segítséget a problémás időszakban, ezek közé tartozik a szülés előtti tanfolyam, a szoptatási segítség valamint a munkába való visszatérésben adható támogatás. A munkavállalók számára mindez felbecsülhetetlen segítség. Eltökéltük, hogy segítünk a terhes anyákon, hogy minél több tapasztalathoz jussanak a terhesség és a gyermeknevelés területén, hiszen ez számunkra is nagyon kifizetődő. Mint a cég emberei mondták a jelentés segítségével megbizonyosodtunk afelől, hogy alkalmazottaink a legjobb és legbiztosabb információkat kapják szülői kérdéseket illetően.

Itthon elsősorban az újbóli beilleszkedés jelent gyakori problémát. A gyes, gyed alatti ingyenes képzési lehetőség azt hivatott szolgálni, hogy szakmailag azok se maradjanak le, akik a szülés miatt hosszabb időre kimaradnak a gyakorlatból. A családanyákat képviselők szerint azonban nem várható el mindenkitől, hogy a Gyes, Gyed alatt rendszeresen járjon tanfolyamokra, képezze magát. Különösen igaz ez a vidéken, falun élő kismamákra, akiknek nagy gondot okoz a városba járás, ha otthon a kicsivel kell foglalkozni.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.