2002. június 28. 07:50

Egy brit felmérés szerint a legtöbb cég nem alkalmaz család barát elveket, cserbenhagyva ezzel a fiatal, munkába visszatérő anyákat. Itthon elvileg az Alkotmány és a Munka törvénykönyvének több paragrafusa is védi a terhes, illetve gyermekét nevelő nőt a munkaerőpiacon, ám ez a gyakorlatban sajnos csak papíron létezik.

A szigetországi cégek esetében a nagyobb cégek azok amelyek inkább segítenek az anyáknak a megfelelő egyensúly megteremtésében. Megítélésük szerint az 500 főnél nagyobb vállalatok az anyáknak rugalmasabb munka-, ill. részmunkaidőt ajánlanak, jobb vállalati lehetőségeket, valamint segítőkésznek bizonyultak kényes ügyeket illetően is. Az önkéntes területeken dolgozók kifejezetten elégedettek voltak a munkáltatókkal, 92%-uk dicsérő szavakkal illette a vállalat szabályzati rendszerét.

Családbarát irányelvek

Általánosan elmondható, hogy a munkáltatókat rá kell bírni, hogy minél több családorientált irányelvet vezessen be. A kisgyermekkel, vagy újszülöttel rendelkező szülők körében készült felmérés azt az üzenetet támasztja alá, hogy azoknál a cégeknél, ahol támogatják a rugalmas munkaidőt sokkal megelégedettebb munkaerőkkel lehet dolgozni, ami óriási különbséget jelent a családok életében. A szakmai szervezetek támogatják azokat az intézkedéseket, amik törvényes szintre szeretnék emelni a rugalmas munkaidő bevezetését a gyermekes szülők körében. Szeretnék, ha a cégek megfontolnák a rugalmas munkaidő bevezetését nemcsak juttatás szempontjából, hanem mint a munkahelyi élet szükséges részét is.

A kutatásban részt vevő Ford Motor egyik munkatársa elmondta, hogy a cég a bizottsággal karöltve különbözőképpen nyújt segítséget a problémás időszakban, ezek közé tartozik a szülés előtti tanfolyam, a szoptatási segítség valamint a munkába való visszatérésben adható támogatás. A munkavállalók számára mindez felbecsülhetetlen segítség. Eltökéltük, hogy segítünk a terhes anyákon, hogy minél több tapasztalathoz jussanak a terhesség és a gyermeknevelés területén, hiszen ez számunkra is nagyon kifizetődő. Mint a cég emberei mondták a jelentés segítségével megbizonyosodtunk afelől, hogy alkalmazottaink a legjobb és legbiztosabb információkat kapják szülői kérdéseket illetően.

Itthon elsősorban az újbóli beilleszkedés jelent gyakori problémát. A gyes, gyed alatti ingyenes képzési lehetőség azt hivatott szolgálni, hogy szakmailag azok se maradjanak le, akik a szülés miatt hosszabb időre kimaradnak a gyakorlatból. A családanyákat képviselők szerint azonban nem várható el mindenkitől, hogy a Gyes, Gyed alatt rendszeresen járjon tanfolyamokra, képezze magát. Különösen igaz ez a vidéken, falun élő kismamákra, akiknek nagy gondot okoz a városba járás, ha otthon a kicsivel kell foglalkozni.