<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Tovább bővült a Szegedi Ipari Park, a Hansa Kontakt Kft. C+C (Cash and Carry) Áruházát csütörtökön adták át; az 1 milliárd forint értékű beruházás több mint 17 ezer négyzetméteren valósult meg, alig nyolc hónap alatt.

Felépült egy 4 ezer négyzetméteres CBA Príma Áruház, mintegy 3 ezer négyzetméteres eladó térrel és 176 parkolóhellyel. Mindemellett 5 ezer négyzetméteren megújult a zöldterület is. Az áruház 125 szegedinek ad munkát.

Kiss Attila a Hansa Kontakt ügyvezetője az átadó ünnepségen elmondta: az áruház négyezer négyzetméterén külön pékség működik. Magas szintű húsáru feldolgozásra szakosított raktárak épültek, emellett zöldség-gyümölcs raktárral is kiegészült az áruház. A boltban elektromos beárazó rendszer működik, miután napi 14 ezer árut kell árazni, s ez a módszer a leghatékonyabb ennek a mennyisének a kezelésére.

Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke az ünnepélyes átadón elmondta: a Hansa Kontakt első kiskereskedelmi egysége nyílt ezzel meg. Nehéz döntés volt, míg odáig eljutottak, hogy a kiskereskedelem felé nyitott a cég. A tervek szerint azonban a jövőben 10-15 hasonló üzlet nyílik majd. A jövőre nézve ugyanis nincs más lehetőség, mint a folyamatos fejlődés- hangsúlyozta. Hozzátéve: központilag tovább kell építeni a diszkont hálózatot, a tavalyi öt üzlettel szemben idén már összesen 15 üzlettel rendelkeznek majd, a terv pedig 100-150 Cent üzlet működtetése. A cég beszáll a mezőgazdasági termelésbe is, 2-3000 hektáron mintagazdaságot szeretnének létrehozni, saját élelmiszer feldolgozó üzemekkel, hogy minél több saját készítésű márkatermékük legyen. Ez összekapcsolódik a külföldi tervekkel, ugyanis Európa nagyvárosaiban CBA Hungaricum Gourmet üzleteket akarnak létesíteni.

Botka László (MSZP) polgármester a rendezvényen felidézte: hét évvel ezelőtt azzal a céllal szerezte meg a magyar államtól az önkormányzat az 50 hektáros területet, hogy Szeged logisztikai értéke a jövőben felértékelődik és cél volt egy belső- külső, jó infrastruktúrával ellátott ipari, logisztikai terület kialakítása is. Ezzel is támogatva és elősegítve minden olyan beruházást és beruházói szándékot, amely Szegedre akar települni. A központ Szeged határában az M5-ös és az M43-as autópályák szegedi bevezető szakasza mellett található.

A CBA növelte forgalmát tavaly: a hálózat összforgalma 555 milliárd forint volt, 2009-hez képest 7,5 milliárd forinttal magasabb. Az üzletszám érdemben nem változott, összesen 2.627 kis- és közepes vállalkozás 3.359 egységet működtet az országban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.