2002. július 25. 08:15

3 milliárd forintért végez átépítést a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Rt., a Szombathely-Sopron közötti szakaszon, amelyet a tavalyi évben a MÁV-tól vettek át üzemeltetésre.

3 milliárd forintért végez átépítést a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Rt., a Szombathely–Sopron közötti szakaszon, amelyet a tavalyi évben a MÁV-tól vettek át üzemeltetésre.

A vasúttársaság – az átépítést az első Magyarországra gyártott gyorsátépítő géppel végző Mávépcell Kft.-vel közösen tartott – tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 62 kilométer hosszúságú vasúti pálya állapota a hosszának mintegy 20 százalékán teljesen elavult – közölte a Világgazdaság. A Szombathely és Sopron közötti szakaszt a GYSEV olyan állapotba szándékozik hozni, hogy azon a legalább 60 kilométer óránkénti sebesség biztosítható legyen.

Fehérvári László, a GYSEV vezérigazgatója elmondta, hogy a Magyarországon és Ausztriában összesen 250 kilométer hosszúságú vasútvonalat üzemeltető társaság a magyar állam infrastrukturális fejlesztésekre rendelkezésre álló kerete igénybevételével finanszírozza a beruházást. A pálya átépítésével egy időben a villamos felső vezeték is megépül a teljes vonalszakaszon. A felső vezeték ez év április közepén kezdődött építési munkái a nyílt pályaszakaszon Harka és Bük között már elkészültek. A felső vezeték feszültség alá helyezésének tervezett határideje 2002. december közepe.

A teljes beruházási költségből 1,6 milliárd forintot tesz ki a pálya átépítése, míg a villamosítás 1,4 milliárdba kerül. A pálya felújításával megnő a vonal átbocsátóképessége, amely a jelenleginél nagyobb személy- és áruforgalmat tesz majd lehetővé. Fehérvári László szerint például a mostani 100–200 ezer tonna éves áruszállítással szemben reális cél a mintegy félmillió tonnás áruforgalom elérése ezen a vasútszakaszon.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.