TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 7. 09:01

Öt év folyamatos csökkenés után idén ismét növekedésnek indult a vegyes üzemű – benzin mellett gázzal (LPG) is működő – autók iránti hazai érdeklődés – értesült a Világgazdaság.

Mint Tóth Tibor, az egyik gázszettbeszerelő cég, a Medic-Car Kft. ügyvezetője a VG-nek elmondta: január óta növekvő számban rendelik meg a gázbefecskendező rendszert. A cég átlagosan négyéves kocsikat – a legnagyobb mennyiségben Suzukikat – alakít át, ám újra növekszik a nagy hengerűrtartalmú autók átépítésének száma is. Az átalakítás átlagos költsége 180–270 ezer forint között van; az elmúlt 5-6 évben nem emelkedtek az árak a piacon.

Tóth Tibor úgy látja, hogy a személykocsiflottával rendelkező vállalatok is egyre nagyobb számban cserélik gázos-benzines autóra a korábban használt dízeleket. Hasonló a helyzet a taxis cégeknél is. A Budapesten futó benzines taxik mintegy negyedét, körülbelül négyszázat alakítottak át eddig vegyes üzemre – tájékoztatta a Világgazdaságot Metál Zoltán, a több mint kétezer sofőrt tömörítő Országos Taxis Szövetség elnöke.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.