<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Öt év folyamatos csökkenés után idén ismét növekedésnek indult a vegyes üzemű – benzin mellett gázzal (LPG) is működő – autók iránti hazai érdeklődés – értesült a Világgazdaság.

Mint Tóth Tibor, az egyik gázszettbeszerelő cég, a Medic-Car Kft. ügyvezetője a VG-nek elmondta: január óta növekvő számban rendelik meg a gázbefecskendező rendszert. A cég átlagosan négyéves kocsikat – a legnagyobb mennyiségben Suzukikat – alakít át, ám újra növekszik a nagy hengerűrtartalmú autók átépítésének száma is. Az átalakítás átlagos költsége 180–270 ezer forint között van; az elmúlt 5-6 évben nem emelkedtek az árak a piacon.

Tóth Tibor úgy látja, hogy a személykocsiflottával rendelkező vállalatok is egyre nagyobb számban cserélik gázos-benzines autóra a korábban használt dízeleket. Hasonló a helyzet a taxis cégeknél is. A Budapesten futó benzines taxik mintegy negyedét, körülbelül négyszázat alakítottak át eddig vegyes üzemre – tájékoztatta a Világgazdaságot Metál Zoltán, a több mint kétezer sofőrt tömörítő Országos Taxis Szövetség elnöke.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.