TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Goleman évtizedek óta foglalkozik azzal, emberek százainak életútját végigkísérve, hogy milyen készségek, képességek kellenek a sikerhez. ő találta ki az érzelemi intelligencia fogalmát. Szerinte az intelligenciától, az IQ-tól a karrier legföljebb 20 százalékban függ, míg a magas EQ - az érzelmi hányados - elengedhetetlen.

Az iskolai kiválóság nem jelzi előre az életutat, ám 'jegyet ad a vonatra'. Az iskola nem készít fel az életre, így az érdemjegyek arról már valóban nem adnak eligazítást, hogy az évtizedek során ki válik ki a többiek közül. Az, hogy az ügyvédek vagy orvosok közül kiből lesz sztár, már nem annyira az intelligenciától, mint inkább a kapcsolatépítési képességtől függ. Ám elengedhetetlen feltétel a diploma megléte ahhoz, hogy valaki orvos vagy ügyvéd legyen.

A hatékony teljesítményhez nagyban hozzájárul a megértő és egymást segítő munkahelyi légkör, amelyben az emberek biztonságban érzik magukat. Ez inkább az európai kultúrának felel meg, mint a versenyszellemű észak-amerikainak. A gazdasági eredmény alapján viszont az USA jóval jobb teljesítményt nyújt, mint a nagy versenytárs, az Európai Unió.

Ha a hatékonyságot az előállított termékek mennyiségén vagy értékén mérjük, akkor valóban az amerikai társadalom a leghatékonyabb. De ez attól is függ, hogy milyen időtávban gondolkozunk. Ha az amerikai fejlődés így folytatódik, ha egyre jobban kizsákmányolja a véges tartalékkal rendelkező földet és embereket, tönkreteszi a világot. A tipikus amerikai üzletember 40-50 éves korában nyugdíjba megy, addigra kiég. Mit csinál majd az elkövetkező 30-40 évben? Az emberi életet, boldogságot, hatékonyságot ma már 80-90 évre kell tervezni, nem szabadna kiégni ebben az üstökösszerű lobogásban 20-30 év alatt. Az atomerőműnél a kiégett fűtőelemek elhelyezésének árát is bele kell számolni a költségekbe. Így az emberi költségeknél azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora árat fizettetek magammal, a családommal ezért a fajta sikerért.

(Dr. Klein Sándor pszichológus gondolatai Goleman : Érzelmi intelligencia c. könyve alapján)


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.