2001. november 14. 11:00

A Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint az infláció az idén decemberre 7,5 százalékra, a jövő év decemberére pedig 4,3 százalékra mérséklődik.

A Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint az infláció az idén decemberre 7,5 százalékra, a jövő év decemberére pedig 4,3 százalékra mérséklődik - derül ki a jegybank kedden közzétett Jelentés az infláció alakulásáról című kiadványából.

A jelentést az MNB szakértői a szeptemberi átlagos szinten vett 255,9 forintos euró, illetve 1 euró 0,91 dollár árfolyamon állították össze, 25,5 dollár/hordó Brent-olaj árat figyelembe véve. Az inflációs előrejelzésben a jegybank szakemberei 2002 I. negyedévében átlagosan 6,8 százalékos, II. negyedévében 5,6 százalékos, III. negyedévében 4,8 százalékos, IV. negyedévében pedig 4,4 százalékos fogyasztói árindexet várnak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.