2002. július 5. 11:26

A kormány olyan antiinflációs pályát vázolt fel, amely nem mond ellent a jegybanki céloknak. Ezért sem az idei, sem a jövő év végi inflációs célt nem kell megváltoztatni.

A kormány olyan antiinflációs pályát vázolt fel, amely nem mond ellent a jegybanki céloknak. Ezért sem az idei, sem a jövő év végi inflációs célt nem kell megváltoztatni - mondta Riecke Werner, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke pénteken, a Magyar Közgazdasági Társaság budapesti rendezvényén.

A jegybanki alelnök üdvözölte, hogy a pénzügyminiszter nyilatkozatai szerint - az Európai Unió normái alapján - a kormány az államháztartás ez évi várhatóan 6 százalékos GDP-arányos hiányát jövőre 4,5 százalékra akarja csökkenteni, majd ezt követően évi 1,5 százalékpontos mérséklést tervez.

Riecke Werner szerint az EU-nak készített Előcsatlakozási Programban vázolt gazdaságpolitika alapján nem kell módosítani a jegybank inflációs célkitűzésein. Riecke Werner aláhúzta, a piacok szempontjából egyébként sem lenne a változtatásnak jó üzenete.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.