<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Amint lehet, az Opel Európában is megkezdi az elektromos autók gyártását - mondta a Wirtschaftswoche lapnak az Opel igazgatója.

Nick Reilly elmondta: az Ampera névre hallgató elektromos autókat az Egyesült Államokban fogják gyártani, de Európában is terveznek gyártást, ennek helyszínéről azonban egyelőre még nem döntöttek. Sok függ az előállítandó darabszámtól, illetve a piaci helyzettől. Mindenesetre Reilly nem zárta ki, hogy az Amperákat Bochumban fogják gyártani. Az Amperát a tervek szerint 2011-ben dobják piacra Amerikában, Volt néven.

Emellett az Opel tervei köztt szerepel egy teljes egészében akkumulátoros kisautó gyártása is, amely nagyjából a Corsa kategóriája lenne. Az Amperában elektromos meghajtás és belsőégésű motor is van. Az Opel a Volt és az Ampera értékesítését is tervezi Európában.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.