TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 26. 13:31

Amint lehet, az Opel Európában is megkezdi az elektromos autók gyártását - mondta a Wirtschaftswoche lapnak az Opel igazgatója.

Nick Reilly elmondta: az Ampera névre hallgató elektromos autókat az Egyesült Államokban fogják gyártani, de Európában is terveznek gyártást, ennek helyszínéről azonban egyelőre még nem döntöttek. Sok függ az előállítandó darabszámtól, illetve a piaci helyzettől. Mindenesetre Reilly nem zárta ki, hogy az Amperákat Bochumban fogják gyártani. Az Amperát a tervek szerint 2011-ben dobják piacra Amerikában, Volt néven.

Emellett az Opel tervei köztt szerepel egy teljes egészében akkumulátoros kisautó gyártása is, amely nagyjából a Corsa kategóriája lenne. Az Amperában elektromos meghajtás és belsőégésű motor is van. Az Opel a Volt és az Ampera értékesítését is tervezi Európában.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.