<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Bécsi Értéktőzsde a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) december 4-i rendkívüli közgyűlésén Patai Mihályt, az Unicredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját jelöli a BÉT igazgatóságának élére - közölte a bécsi tőzsde az MTI-vel hétfőn.

Patai Mihály

"Patai Mihály személyében nemzetközileg is elismert, független magyar szakértő töltheti be a tőzsdeelnöki posztot" - hangsúlyozta a közlemény szerint Michael Buhl, a bécsi tőzsde vezérigazgatója. Hozzátette: ismerik Patai Mihály elkötelezettségét a magyar piaci szereplőkkel való közös munka iránt, és úgy vélik, vele és az általa vezetett igazgatósággal az együttműködés gyümölcsöző lesz majd.

"Örömmel fogadtam a megtisztelő felkérést és amennyiben a közgyűlésen bizalmat kapok a tulaj­donosoktól, az igazgatósággal együtt azon kívánok dolgozni, hogy ebben a nem igazán könnyű időszakban is továbbfejlesszük a hazai tőkepiacot" – reagált a felkérésre Patai Mihály a közlemény szerint.

A Bécsi Értéktőzsde (50,4 százalék) és az Oesterreichische Konntrollbank AG (18,4 százalék) együttesen birtokolják a BÉT részvényeinek 68.8 százalékát. Az igazgatóságban történő bármely változásra a 2008. december 4-re meghirdetett rendkívüli közgyűlés döntése alapján kerülhet sor.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.