1p

A Malév-pilótákat tömörítő egyesület felelősség-megállapítási keresetet nyújtott be a bíróságon, hogy megvizsgáltassa a felszámolás alatt álló légitársaság legnagyobb, több mint 95 százalékos tulajdonosának, vagyis a magyar állam felelősségét - írta hétfői számában a Népszabadság.

A napilap szerint ha a bíróság megállapítja a tulajdonos mögöttes felelősségét, az kedvet adhat más hitelezőknek is, hogy az államon verje le a Malévban ragadt pénzét.

A Népszabadság emlékeztetett: a Malév-dolgozók követelése mintegy nettó kétmilliárd forint, s a korábbi információk szerint ez körülbelül annyi, mint a vállalat pénzzé tehető vagyona.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!