2013. június 17. 06:25

A Malév-pilótákat tömörítő egyesület felelősség-megállapítási keresetet nyújtott be a bíróságon, hogy megvizsgáltassa a felszámolás alatt álló légitársaság legnagyobb, több mint 95 százalékos tulajdonosának, vagyis a magyar állam felelősségét - írta hétfői számában a Népszabadság.

A napilap szerint ha a bíróság megállapítja a tulajdonos mögöttes felelősségét, az kedvet adhat más hitelezőknek is, hogy az államon verje le a Malévban ragadt pénzét.

A Népszabadság emlékeztetett: a Malév-dolgozók követelése mintegy nettó kétmilliárd forint, s a korábbi információk szerint ez körülbelül annyi, mint a vállalat pénzzé tehető vagyona.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.