TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 6. 08:21

Az amerikai gazdaság magára találásának a jele, hogy az autópiacon ismét népszerűek a kisteherautók - írta a hétfői The Wall Street Journal.

Ez a mutató ugyanis azt tükrözi, hogy visszatért egy meghatározó piaci szegmens, a kisvállalkozások optimizmusa a gazdasági helyzetet illetően. A kisteherautókat 75 százalékban ilyen cégek vásárolják. Ez az adat sokkal jobban mutatja, hogy az amerikai gazdaság rendbe jön, mint a fogyasztói költekezések növekedése, ugyanis olyan vásárlókról van szó, akik munkaadók - mutatott rá Jesse Toprak, a TrueCar piackutató cég alelnöke.

A kisteherautók forgalmának élénkülése különösen kedvező hír a detroiti gyártóknak, amelyek palettáján máig ez a legnagyobb profitot termelő kategória. A Ford F-sorozatának eladásai - korábban évtizedeken át ez volt az egyik legkeresettebb jármű az Egyesült Államokban - márciusban 30 százalékkal növekedtek az egy évvel korábbihoz képest. A General Motors két hasonló modellje, a Chevy Silverado és a GMC Sierra is jelentős, 27, illetve 22 százalékos növekedést mutatott. Még a piacon kisebb szerepet játszó Toyota Tundra eladásai is javultak.

A gazdasági recesszió miatt a kisteherautók eladásai tavaly jelentősen visszaestek, a kiscégek a bizonytalan kilátások miatt elhalasztották járművásárlásaikat. A kategória még januárban és februárban is fél százalékos esést mutatott, amikor pedig az autóeladások már 13 százalékkal növekedtek. A kisteherautók forgalma a 90-es évek közepén az összes autóeladás 15 százalékát tette ki. Ez a válság miatt 10 százalék alá szorult, majd most márciusban 11,5 százalékra kapaszkodott vissza.

Mendzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.