2011. szeptember 7. 06:46

A világ autóipara az idén képes lesz ismét elérni a válság előtti összesített nyereségszintjét - állítja egy most megjelent tanulmány, amelyet a McKinsey cégtanácsadó készített.

Becslések szerint az összesített ágazati profit az idén közel 60 milliárd dollár lesz.  A 2008-as és 2009-es válságévben 4, illetve 6 milliárd dollárra csökkent a nyereség, majd tavaly már 42 milliárd dollárra ugrott.

A növekvő profit azonban óriási fejlesztésekkel áll szemben, elsősorban az elektromos autók kifejlesztése, illetve a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése terén. Utóbbiba csupán a német gyártók 115 milliárd eurót fektetnek 2020-ig.

A legalacsonyabb profitrátával azok a gyártók dolgoznak, amelyek minden piaci szegmensnek gyártanak autókat - állapítja meg a McKinsey tanulmánya.
 
MTI 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.