2002. július 11. 09:31

2004 októberében fog megszűnni az autókereskedők területi monopóliumának védelme erősítették meg brüsszeli EU-körökben.

2004 októberében fog megszűnni az autókereskedők területi monopóliumának védelme erősítették meg brüsszeli EU-körökben.

Mario Monti, a bizottság illetékes tagja, aki eredetileg már az autókereskedelem jelenleg érvényes "antimonopólium-mentességének" lejártakor, az idén októberben meg akarta szüntetni a védett területek engedélyezését. A tervezet szerint a személyautó-kereskedők területükön kívül is alapíthatnak fiókot. Ezenkívül módjuk van az EU-ban bárhol lévő viszonteladónak szállítani. Az autógyárak vagy megengedik a kereskedőknek, hogy bel- és külföldön egyaránt bármennyi üzletet nyissanak, vagy területi monopóliumot adnak nekik, de el kell tűrniük, hogy ezek a cégek kereskedelmi ügyfeleket is kiszolgáljanak. Ugyanabban az üzletben más márkákat is árulhatnak.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.