2001. december 12. 11:00

Az egyéni vállalkozókra is kiterjesztenék a csődjogot, a háztartásoknál azonban egyelőre nem vezetik be ezt a kategóriát.

Az egyéni vállalkozókra is kiterjesztenék a csődjogot, a háztartásoknál azonban egyelőre nem vezetik be ezt a kategóriát - mondta Török Gábor, a törvényjavaslat egyik előkészítője, egyetemi tanár, az új fizetésképtelenségről szóló törvénycsomag koncepcióját ismertetve. Az új törvény célja lenne egyebek mellett, hogy a jelenlegi túl bonyolult szabályozást egyszerűsítse, illetve a bíróságokra nehezedő adminisztrációs terhet csökkentse. Török Gábor elmondta, szeretnék elérni a felszámoló anyagi érdekének növelését, és mindenhol, ahol lehetséges, a reorganizáció lebonyolítását.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.