TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az ipari termelés szeptemberben a szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva havi összevetésben 5,3 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 4,4 százalékkal csökkent.

Az ipari termelés szeptemberben a szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva havi összevetésben 5,3 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 4,4 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A hónap elején közölt előzetes adatok szerint a termelés egy hónap alatt 4,6 százalékkal, éves szinten pedig 3,7 százalékkal csökkent.

A hivatal jelentése emlékeztet: augusztusban az ipari termelés 3,7 százalékkal nőtt az előző hónaphoz, és 1,4 százalékkal tavaly augusztushoz képest.

A KSH jelentése szerint szeptemberben az export 4,3 százalékkal, a belföldi értékesítés pedig 6,1 százalékkal esett vissza egy év alatt. Az első kilenc hónapban a termelés 5,5 százalékkal nőtt éves összevetésben.
A KSH közölte: az iparnak az előző év azonos időszakához viszonyított visszaesése a nagyvállalati körben volt a legjelentősebb, 10,5 százalékos. Az ipari export az előző év első kilenc hónapjához viszonyítva 11,8 százalékkal bővült. A kivitel 52,9 százalékát az ipari vámszabad területeken működő szervezetek adták. Ezeknél a vállalkozásoknál az éves növekedés 12,5 százalékos volt. Az ipar kilenc havi belföldi értékesítése stagnálást mutatott.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.