2001. november 22. 11:00

Magyarország euróövezeti tagsága egy százalékponttal is növelheti a GDP bővülés éves ütemét.

Magyarország euróövezeti tagsága egy százalékponttal is növelheti a GDP bővülés éves ütemét - hangsúlyozta Riecke Werner, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke csütörtökön.

Riecke Werner leszögezte, hogy a kockázatokat és a költségeket várhatóan lényegesen meghaladják majd az euró bevezetésének előnyei. - Ezért az uniós tagság elnyerését követően érdemes arra törekedni, hogy Magyarország minél előbb az euró-övezet tagjává is váljon - mondta. Hozzátette, hogy erre egy 2004-es uniós tagságot feltételezve 2006-2007-ben nyílhat lehetőség.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.