<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Egy modern gondolkodású üzletembernek törekednie kell az országhatárok túllépésére, harminc alatt pedig némi szerencse is kell az érvényesüléshez, nyilatkozták az mfor.hu-nak az "Év menedzsere 2005" pályázat januárban megválasztott győztesei. A MOSZ idén Takács Jánost, az Electrolux közép-kelet-európai régiójának vezetőjét és Rudas Gábort, a Klubrádió vezérigazgatóját díjazta.

Mi kellett a sikerhez? Táblázat a korábban díjazott fiatal menedzserekről!

Ha elfogynak a létrafokok...

Takács, aki 2003 óta felel a multinacionális vállalat nyolc régióbeli országban található érdekeltségeiért, úgy látja, még sok teendője akad a svéd társaságnál.

"Egy vezető életében mindig kellenek új célok" - mondta. Számára már nem a céges ranglétrán való feljebbjutás az igazi kihívás, hanem a jelenlegi struktúra megerősítése, újabb gyártóegységek létesítése és fejlesztése.

"Mivel kis ország vagyunk, a magyar menedzsernek -ha eredményes akar lenni - túl kell lépnie a határokon, regionálisan kell szerepet vállalnia. Neki és az országnak is jó, ha itt régiós központok jönnek létre" - mondta. Takács Jánost a rutinszerű munka fárasztja leginkább, szeret új utakon járni, vállalja a kockázatokat és szívesen dolgozik nyomás alatt.

Mi kellett a sikerhez?

Rövid és középtávú céljai Rudas Gábort is cégéhez kötik. "A Klubrádió felfutóban van, ezt a folyamatot tovább szeretném erősíteni" - mondta. Úgy látja, a cég eredményei billenthették a zsűri mérlegét az ő javára. "Tulajdonosi és anyagi biztonság, felkészült műsorkészítői gárda, átgondolt marketingstratégia és egy jó kereskedelmi csoport kell ahhoz, hogy jól menjen a rádió szekere" - emelte ki.

Saját érdemének azt tudja be, hogy "jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkezik", ami 135-150 fő irányításánál igen lényeges faktor. "Ha nem gondolnám, hogy szerepem van eredményeinkben, nem vállalnám a feladatot" - tette hozzá.

[ajanlo=1515][igazitas=right/]

Míg Rudast a cég nevezte be a pályázatra, addig Takács nem is tudott arról, hogy részt vesz a megmérettetésen. Úgy látja, hogy a vállalat teljesítménye mellett elsősorban társadalmi szerepvállalásának köszönheti, hogy ő győzött, idén januártól például a Magyar Üzleti Tanács elnökségét is elvállalta. "Az én munkám kevés lett volna a sikerhez, az egész vállalat megdolgozott ezért a díjért" - tette hozzá.

A legnehezebb döntés

A pozitívumok mellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy 18 éves vezetési gyakorlata során mi okozta számára a legnagyobb fejtörést. Az 1990-től Magyarországon élő menedzser - bevallása szerint - a legkellemetlenebb szituációba egyik korábbi munkahelyén került, ahol - a fokozott piaci verseny miatt - jól teljesítő kollégákat kellett tömegesen elbocsátania.

A díjakat a MOSZ a budapesti Hotel Marriottba, a január 28-án rendezett Menedzserbálon adja át.

Nagy Vajda Zsuzsa

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.