2001. december 10. 11:00

Az OTP Bank online szolgáltatása nyerte a Hewlett-Packard Magyarország Kft., a Nemzetközi Bankárképző Központ és az Index közösen meghirdetett "Az év internetes bankja 2001” versenyét – közölte az Index.

A legígéretesebb szolgáltatás különdíját a CIB Bank, a legjobb technológiai környezetért járó különdíjat a HBW Expressz Takarékszövetkezet kapta.

A pályázatra hat pénzintézet (az OTP, a HBW Express, a CIB, a Kereskedelmi és Hitelbank, az Inter-Európa Bank és a CitiBank) jelentkezett, de az Index munkatársai több olyan szolgáltatást is teszteltek, amely nem vett részt a pályázaton.

A pénzintézetek ugyan végre elindították online szolgáltatásaikat, de úgy tűnik, egyelőre nem nagyon tudják, hogyan érdemes kommunikálni az internetes felhasználóval, milyen eszközöket, milyen felületeket kell kínálni. Még a jó, működő, sokoldalú rendszerek is gyakran megfejthetetlen kezelőfelületekkel kerülnek a közönség elé. Talán az a baj, hogy a rendszereket fejlesztő cégek egyike sem képes jó felhasználói felületet tervezni.