2001. december 10. 11:00

Az OTP Bank online szolgáltatása nyerte a Hewlett-Packard Magyarország Kft., a Nemzetközi Bankárképző Központ és az Index közösen meghirdetett "Az év internetes bankja 2001” versenyét – közölte az Index.

A legígéretesebb szolgáltatás különdíját a CIB Bank, a legjobb technológiai környezetért járó különdíjat a HBW Expressz Takarékszövetkezet kapta.

A pályázatra hat pénzintézet (az OTP, a HBW Express, a CIB, a Kereskedelmi és Hitelbank, az Inter-Európa Bank és a CitiBank) jelentkezett, de az Index munkatársai több olyan szolgáltatást is teszteltek, amely nem vett részt a pályázaton.

A pénzintézetek ugyan végre elindították online szolgáltatásaikat, de úgy tűnik, egyelőre nem nagyon tudják, hogyan érdemes kommunikálni az internetes felhasználóval, milyen eszközöket, milyen felületeket kell kínálni. Még a jó, működő, sokoldalú rendszerek is gyakran megfejthetetlen kezelőfelületekkel kerülnek a közönség elé. Talán az a baj, hogy a rendszereket fejlesztő cégek egyike sem képes jó felhasználói felületet tervezni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.