2001. december 27. 11:00

Napról napra csökken az ingyenes internetes szolgáltatások száma. Eltűnnek a fizetség nélkül internet-hozzáférést, vagy telefonálást kínáló, digitális képeslapokat küldő, a regisztrációért cserében ajándékot küldő vállalkozások.

Az ingyenesség megszűntének súlyosabb következménye egy újabb digitális szakadék kialakulása. Nyilván sokan lesznek majd, akik nem képesek majd megfizetni az üzleti alapon nyújtott szolgáltatásokat. Az elmúlt években ráadásul jelentősen átalakult az információhoz jutás módja is. Egyre több olyan, eleve digitálisan létrehozott információ létezik (hírforrások, tudományos publikációk, nyilvános fórumok), ami más formában nem érhető el. Ugyancsak nehéz helyzetbe kerülhetnek a non-profit és civil szervezetük, mivel nem rendelkeznek elegendő pénzzel hogy előállítsák és a megfelelő célcsoporthoz eljuttassák információikat..

Akik megszokták, megszerették az ingyenes szolgáltatásokat, most érthetően csalódottak, tiltakoznak "a szolgáltatók mohósága" miatt. Idővel bizonyára ők is belátják, hogy nincs többé, aki fizesse helyettük a számlát. Mivel azonban az internetről (és a megszokott szolgáltatásokról) általában ők sem akarnak lemondani, a szolgáltatók is szeretnék megtartani nehezen megszerzett felhasználóikat, az elkövetkezendő hónapok bizonyára majd a kompromisszumok kötéséről szólnak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.