2002. április 8. 11:00

Az internetezésből származó telefondíj-bevétel törvényben rögzített hányadát követelik a telefontársaságoktól a tőlük függetlenül működő internetszolgáltatók, amelyek különben kénytelenek lehetnek az internetszolgáltatás drágítására.

Az internetezésből származó telefondíj-bevétel törvényben rögzített hányadát követelik a telefontársaságoktól a tőlük függetlenül működő internetszolgáltatók, amelyek különben kénytelenek lehetnek az internetszolgáltatás drágítására - derül ki 22 internetszolgáltató cég közös nyilatkozatából.

A távközlési társaságokban érdekelt szolgáltatókon kívüli piac 90 százalékát lefedő cégek közleményükben azt sérelmezik, hogy a Matáv, a Vivendi, a Hungarotel és a Monortel az internetezésből származó havi, összesen egymilliárd forintos díjbevételéből nem utalja át számukra annak 10-12 százalékát, holott azt januártól az egységes hírközlési törvény és a Hírközlési Felügyelet döntőbizottsága állásfoglalása is előírja.

Az internetszolgáltatók szerint az elmaradt összeg szolgáltatásuk fejlesztésétől, továbbá a díjcsökkentés lehetőségétől fosztja meg őket, ami akár a szolgáltatás árának növekedéséhez vezethet. A közleményben felszólítják a telefontársaságokat, hogy az "internetezőket károsító akciójuktól" tartózkodjanak, ellenkező esetben minden szükséges jogi lépést megtalálnak ahhoz, hogy a törvényben foglaltak érvényesüljenek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.