2002. április 8. 11:00

Az internetezésből származó telefondíj-bevétel törvényben rögzített hányadát követelik a telefontársaságoktól a tőlük függetlenül működő internetszolgáltatók, amelyek különben kénytelenek lehetnek az internetszolgáltatás drágítására.

Az internetezésből származó telefondíj-bevétel törvényben rögzített hányadát követelik a telefontársaságoktól a tőlük függetlenül működő internetszolgáltatók, amelyek különben kénytelenek lehetnek az internetszolgáltatás drágítására - derül ki 22 internetszolgáltató cég közös nyilatkozatából.

A távközlési társaságokban érdekelt szolgáltatókon kívüli piac 90 százalékát lefedő cégek közleményükben azt sérelmezik, hogy a Matáv, a Vivendi, a Hungarotel és a Monortel az internetezésből származó havi, összesen egymilliárd forintos díjbevételéből nem utalja át számukra annak 10-12 százalékát, holott azt januártól az egységes hírközlési törvény és a Hírközlési Felügyelet döntőbizottsága állásfoglalása is előírja.

Az internetszolgáltatók szerint az elmaradt összeg szolgáltatásuk fejlesztésétől, továbbá a díjcsökkentés lehetőségétől fosztja meg őket, ami akár a szolgáltatás árának növekedéséhez vezethet. A közleményben felszólítják a telefontársaságokat, hogy az "internetezőket károsító akciójuktól" tartózkodjanak, ellenkező esetben minden szükséges jogi lépést megtalálnak ahhoz, hogy a törvényben foglaltak érvényesüljenek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.