2001. november 30. 11:00

Az ipari termeloi árak az első tíz hónapban 5,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet.

Az ipari termelői árak 2001 októberében 0.3%-kal elmaradtak az előző havitól, a május-júniusi árszintcsökkenések után ebben az évben harmadszor csökkentek, így az első tíz hónapban 5,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet. A belföldi értékesítések árszintje 0.2%-kal, az exporté 0.3%-kal maradt az előző havi alatt - közölte a KSH.

A termelői árak növekedésének üteme 12 havi összehasonlításban 1.9%-ra mérséklődött a szeptemberi 2.9%-ról. Az értékesítések áralakulását tekintve ellentétes irányú árdinamika regisztrálható: míg a belföldi értékesítések árai 2001 októberében 6.1%-kal magasabbak, addig az exportértékesítési árak 1.8%-kal alacsonyabbak voltak a tavaly októberben megfigyelt áraknál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.